Forsiden Emotional Freedom Techniqe Healing Kurs Priser  

 

Mental trening for alle idrettsutøvere

Det er viktig å se på helheten hos individet, ettersom kropp og sinn er knyttet til hverandre. I den vestlige del av verden, er vi mer og mer klar over dette, mens man i østlige kulturer lenge har hatt dette som en vanlig oppfatning.

Ubevisst påvirkning er meget sterk 

Studier har avslørt at mennesker som kommer inn i et rom hvor det henger et bilde av et bibliotek på veggen, snakker lavere. Studier har vist at dersom det finnes en svak duft av rengjøringsmiddel på kontoret, vil den ansatte ha et ryddig skrivebord. Studier har vist at mennesker som kommer inn i et rom og observerer en elegant dokumentmappe i skinn, skjerper sitt konkurranseinstinkt. Dette er ubevisste påvirkning. 

Ingen av disse menneskene er bevisst klar over hva som skjer. Mange studier har i den senere tid samlet betydelige mengder bevis for hvor mye ubevisste tanker påvirker våre valg og vår oppførsel. Og vårt ubevisste sinn er betydelig sterkere enn vårt bevisste sinn. Hvor ofte ser vi ikke en spiller som unødvendig pådrar seg et rødt kort, med de konsekvenser det ofte får. 

Se bare på hva som skjedde i kvartfinalen under siste VM. Arjen Robben falt og vred seg i smerte, gang på gang. Flere ganger tilsynelatende uten grunn. I det 62. minutt kommer Filipe Melo inn for Bastos, som hadde et gult kort, og det ble betraktet som risikabelt å fortsette å spille mot Robben. Melo var fra innbytterbenken vitne til denne oppførselen fra Robben, og ble påvirket av den, bevisst og ubevisst. Etter 11 minutter på banen planter Melo knottene i låret på Robben. Tror du det var en bevisst handling fra Melos side? Garantert ikke, for han ville vært klar over konsekvensene av en slik handling. Og han ønsket selvsagt å spille hele kampen. Men, han ble utvist. Det Melo foretok seg, var en handling som ubevisst hadde bygget opp. Da han var tilskuer til Robben sin oppførsel. Han har antageligvis også blitt påvirket av trenere og andres uttalelser om Robben sin oppførsel. Hadde Filipe Melo vært i mental balanse, og hatt full fokus på sine oppgaver, hadde en slik handling vært unngått. 

Ved mental trening påvirker vi, og programmerer. Vårt ubevisste sinn til å støtte opp om det som er viktig, til å ignorere distraksjoner. Og til å ha full fokus på egne arbeidsoppgaver.

Derfor er det viktig å se på mer enn fysisk, og taktisk/teknisk trening. Og det er årsaken til at de aller fleste toppidrettsutøvere driver med mental trening. De programmerer sitt ubevisste sinn, til å støtte opp om den fysiske utførelsen. Til å fjerne hindringer og til å ha full fokus på de arbeidsoppgaver som skal utføres. 

Etter min mening er det også viktig å se på enda en faktor. Hvordan spilleren/treneren har det i sitt privatliv? Det er en del ting i livet som påvirker oss negativ. Og det er naivt å tro at alle klarer å legge dette bak seg straks de kommer på treningsfeltet eller til kamp. Dette kan forårsake negative forstyrrelser for spilleren. Det kan være bevisst eller ubevisst. Uansett er det grunn til å tro at jo bedre man har det totalt sett i livet, jo bedre kan man også prestere.

Hvordan påvirke/programmere vårt ubevisste sinn

I ulik litteratur kan vi lese at vårt ubevisste sinn utgjør minst 90% av vårt totale sinn. Vi kan måle hjerneaktivitet, men sinnet vårt er noe vi verken kan ta eller føle på, det kan ikke veies eller sees.

Vi vet at vårt ubevisste sinn ofte oppfatter vår virkelighet anderledes enn vårt bevisste sinn. Dette er hovedsakelig fordi vårt ubevisste sinn ikke er styrt av verken fornuft eller logikk. Vårt ubevisste sinn skaper sin "virkelighet" og lager sine egne "fasiter" mye ute fra assosiering. Noe reklameguruer vet om, og utnytter. Videre ser ikke vårt ubeviste sinn forskjell på virkelighet og fantasi. Dette vet de som driver med visualiering (en av mange sider ved mental trening), og er noe de utnytter. Vårt ubevisste sinn påvirkes av subtile ting i våre omgivelser, og det påvirkes av gjentakelser. Du har sikkert hørt uttrykket "Han lyver så han tror det selv". Dette er et resultat av gjentagelser. Og er samme grunnleggende teknikk krigsfanger ofte blir utsatt for (hjernevasking). 

Egenskapene til det ubevisste sinnet utnyttes ved mental trening

Som nevnt ovenfor er vårt ubevisste sinn så mye sterkere enn vårt bevisste sinn. Se bare på folk som røyker. De vet det er farlig, de har til og med et sterkt og inderlig ønske om å bli røykfri. Men det ubevisste sinnet får dem til å fortsette. Dette er det enkelt å gjøre noe med, dersom vi bruker hypnose og EFT i slike tilfeller. Og vi gjør det på riktig måte, er det svært enkelt å få folk til å kutte røyken. Fordi vi har programmert om det ubevisste sinnet. Det støtter opp om den bevisste kunnskapen og logikken.

Dette kan på samme måten gjøres innen idrett. Vi kan få den ubevisste delen av sinnet vårt til å støtte opp om den fysiske utførelsen. Husk at vårt ubevisste sinn kan styre muskler i kroppen vår som de fleste ikke en gang er klar over at de har. 

EFT Er verdens raskest voksende behandlingsmetode. Denne enkle teknikken fjerner blokkeringer i energisystemet vårt. Som vi selv eller andre har påført oss.

Kroppen vår er elektrisk. All informasjon fram og tilbake mellom hodet, organer og kropp er elektriske impulser. Vi kan derfor justere og tune oss inn på perfekt frekvens ved å banke lett på en del punkter. Disse punktene er start og endestasjoner for kroppens energimeridianer.

Hvis radioen din skurrer hjelper det ikke å snakke positivt til den, du skrur på knappen til lyden er bra!

Fotball

Følelser (ubevisst) tar overhånd, fornuften (bevisst) viker

 

 

Timebestilling

Asker:
E-post: kristian@askercoaching.no
Telefon:
41 31 09 66
Føyka Stadion
Kirkeveien 221 b, 1383 Asker(Trykk på kartet for åpne nytt vindu med større kart)

map

Kjør inn på føykaområdet. Ta til venstre med en gang og kjør tvers over den lille parkeringsplassen foran skateboard-rampene.
Kjør så mellom skateboardrampene og gjerdet mot gressbanen.

Epost: kristian@askercoaching.no       Telefon: 41310966 Copyright 2013 AskerCoaching